Eerste Curacao Vegan Food Fest bij Hofi Cas Cora

WILLEMSTAD — Het eerste Curaçao Vegan Food Fest zal op zondag 28 augustus plaatsvinden in Hofi Cas Cora. Tijdens dit festival zullen een aantal bedrijven puur plantaardige maaltijden, snacks en producten presenteren en voor de kinderen worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Een groeiend aantal mensen kiest om diverse redenen voor een volledig plantaardig dieet. Ook op Curaçao is er steeds meer belangstelling voor deze levenswijze. .

Het Vegan Food Fest wordt georganiseerd door Arnold van Putten, eigenaar van Super Nice Cold Pressed Juices en, uiteraard, vegan. Met het Vegan Food Fest wil hij het brede publiek laten zien hoe gezond en lekker puur plantaardig eten kan zijn. Inmiddels zijn er op Curaçao verschillende bedrijven die veganistische maaltijden verzorgen en andere vegan producten verkopen. Zij krijgen nu de kans zich te presenteren aan het publiek. Het restaurant op Hofi Cas Cora heeft ook verschillende veganistische gerechten op de kaart staan en verwerkt zoveel mogelijk op de plantage verbouwde groenten.

De bedrijven die zich presenteren zijn naast de Eatery van Hofi Cas Cora: The Spotted Banana, Jahman’s Place, Vita CUR, Maia Whole Foods, Spice Girl, Kome Konsiente, Paletas Curacao en Super Nice Fresh Cold Pressed Juices. Kinderen kunnen meedoen aan een workshop cupcakes versieren of een lesje Zumba for Kids door vegan instructrice en mede-initiatiefnemer van het Vegan Food Fest Marie-Louise Rigaud. Veganisten eten niet alleen plantaardig, maar gebruiken ook geen artikelen van dierlijk materiaal zoals leer en wol. Ook voor make-up en verzorgingsartikelen kiest de veganist voor producten die niet op dieren zijn getest. Op het festival kunnen kinderen zich laten schminken, dat gebeurt dan uiteraard met vegan producten en synthetische kwasten. Een ander aspect van veganisme is dat het houden van huisdieren alleen wordt geaccepteerd als het rescue animals betreft. De rescue organisatie CARF zal aanwezig zijn om informatie te geven over de door haar van straat geredde honden die ter adoptie worden aangeboden.

Het Vegan Food Fest is op zondag 28 augustus bij Hofi Cas Cora en duurt van 15.00 tot 20.00 uur. Bel voor meer informatie met Arnold van Putten 6819529 .

Er is een speciale event page op Facebook met meer informatie << https://www.facebook.com/events/846828922127362/ >>