Nederlands 4x100m estafetteteam naar Spelen

Het Nederlands mannenteam op de 4 x 100 meter gaat naar Londen. Dit heeft NOC*NSF vanmiddag besloten.

Het mannenteam werd op zondag 1 juli Europees kampioen op de 4 x 100 meter, maar eindigde in de world ranking van de IAAF op een zestiende plek (gemiddelde tijd over 2011 en 2012). Volgens de regels van NOC*NSF niet voldoende voor een kwalificatie. De Atletiekunie heeft op basis van de prestatie op de EK (waarna het team een plek veroverde bovenaan de wereldranglijst) toch een voordracht voor kwalificatie ingediend bij NOC*NSF. De sportkoepel heeft dit verzoek gehonoreerd en dus staan de Nederlandse mannen, net als de vrouwen, begin augustus op de Olympische atletiekbaan in Londen.

Technisch directeur van de Atletiekunie Peter Verlooy over het goede nieuws: “Ik ben blij met de kwalificatie. Naast de Europese titel was vooral de tijd van 38.34 imponerend. Dit team staat aan de top van de worldranking, de mannen lieten op de EK in Helsinki zien dat ze toernooivaardig zijn en kunnen in Londen meestrijden om een podiumplaats. Bovendien tonen ze aan met deze prestatie, zo vlak voor de Spelen, in uitstekende vorm te verkeren”.

De 4×100 meter mannenploeg bestaat uit Churandy Martina, Patrick van Luijk, Brian Mariano, Giovanni Codrington, Jerrel Feller en Wouter Brus.